ZETApress

hírportál

Háromoldalú megállapodás

Stratégiai együttműködési megállapodást írt ma alá a Magyar Innovációs Szövetség, a Nemzeti Innovációs Ügynökség és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a MISZ Választmányi ülésén Óbudán, a Bécsi út 96/B. földszintjén.

A Magyar Innovációs Szövetség délután választmányi ülést tartott tagintézménye, az Óbudai Egyetem Bécsi úti Campusán. Az ülés rendhagyó és unikális napirendi pontja egy hosszú távú, háromoldalú stratégiai együttműködési megállapodás aláírása volt, melyet Bódis László, a KIM helyettes államtitkára, a NIÜ vezérigazgatója; dr. Szabó Gábor, a MISZ elnöke és Kiss Ádám István, az NKFIH elnöke írtak alá ünnepélyes keretek között.

A megállapodás célja, hogy az együttműködés révén a kormányzati innovációs törekvések hatékonysága tovább növekedjen és ezzel is hozzájáruljon a hazai vállalkozások versenyképességének erősödéséhez, a gazdaság fejlődéséhez.

A választmányi ülés folytatásában dr. Szabó Gábor, a MISZ elnöke beszámolt a legutóbbi ülés óta eltelt időszak tevékenységéről, majd dr. Birkner Zoltán, a MISZ alelnöke tájékoztatta a résztvevőket az új regionális igazgatói struktúra kialakításáról. Dr. Kovács Levente, a MISZ elnökségi tagja, az Óbudai Egyetem rektora házigazdaként beszélt az innovációs képzés fontosságáról a felsőoktatásban, Hild Imre, az Obuda Uni Venture Capital vezérigazgatója, a MISZ Startup tagozatának vezetője pedig bemutatta a kockázati tőke szerepét az innovációban, valamint ismertette az OUVC eddigi tevékenységét és további terveit.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. MISZ-közgyűlés az ELTE-ÁJK-n | ZETApress

Szóljon hozzá!