ZETApress

hírportál

Közösen a biztonságért

Ismét az M3-as metrót ellenőrizték tegnap a rendőrjárőrök és a BKK-jegyellenőrök – tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság és Budapesti Közlekedési Központ.

Folytatódott a közös fővárosi járatellenőrzési akció: a BRFK és a BKK munkatársai szeptember 05-én csütörtökön kiemelten ellenőrizték az M3-as metró utasait, az állomásait, valamint azok környezetét. Az összehangolt járatellenőrzés a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ stratégiai együttműködésének része azzal a céllal, hogy a fővárosban közlekedők nagyobb biztonságban érezzék magukat.

Nagy erőket mozgósított a BRFK és a BKK szeptember 05-én: jegyellenőrök és rendőrjárőrök ellenőrizték összehangoltan az M3-as metró Deák Ferenc tér és Újpest-központ közötti szakaszán utazókat, valamint a jelzett metró állomásait és azok környezetét – beleértve az Újpest-városkapui állomás kijáratát, ezzel is kapcsolódva a BKK és a fővárosi partnerei közös köztisztasági, illetve közrendvédelmi kezdeményezéséhez. A csütörtöki akcióban

a BKK-ellenőrök műszakonként öt vagy hat csoportban dolgozva ellenőrizték az utazási jogosultságot, kiszűrték a szabálytalankodókat;
a BRFK munkatársai fokozott figyelmet fordítottak a kijelölt metrójáratra és környezetére. A szerelvényeken nem volt szükség rendőri intézkedésre, a megállókban két emberre köztisztasági szabálysértés, egyre közterületi alkoholfogyasztás miatt szabtak ki helyszíni bírságot. A metró útvonalán a felszíni forgalmat is ellenőrizték a rendőrök, ennek során két körözött személyt fogtak el.

A közös akciók folytatódnak, az együttműködésben részt vevők célja, hogy a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve tovább növeljék a járatellenőrzések hatékonyságát.

Tisztább megállók, fokozott rendőri jelenlét, taxiellenőrzés

A BKK az állami szervezetekkel és a fővárosi cégekkel közösen kiemelten kezeli a közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát, ezért egyéb napi teendőin felül rendszeresen vesz részt közös járatellenőrzési akciókban. A BKK a rendőrséggel legutóbb az M3-as metró Kőbánya-Kispest és Deák Ferenc tér közötti szakaszán ellenőrizte az utasokat, az állomásokat, valamint azok környezetét.

A BRFK, a FÖRI, a BKV és a BKK munkatársai – a mindennapi alapfeladataikon felül – korábban kiemelten ellenőrizték a 9-es és a 99-es autóbusz, valamint a 72-es és a 83-as trolibusz vonalát, legutóbb pedig a 4-es és a 6-os villamosra, illetve megállóira fordítottak jelentős figyelmet. A BKK elkötelezett amellett, hogy a fővárosi tulajdonú közszolgáltatókkal, valamint az állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet, ezért

a járatok mellett a buszsávok szabályos használatát is ellenőrzi partnereivel;
a rendszeres takarításon felül folyamatosan kezdeményezi egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését;
a BRFK-val kötött stratégiai együttműködése kiterjed a Budapest közigazgatási területén szolgáltatást nyújtó taxik, illetve az engedéllyel vagy az engedély nélkül személyszállítási feladatokat végző személygépkocsik ellenőrzésére.

Szóljon hozzá!