ZETApress

hírportál

Diktatúránk emlékei

A tízéves fennállását ünneplő Nemzeti Emlékezet Bizottsága nemzetközi tudományos tanácskozást tartott ma 09:30-tól a budai Hagyományok Házában, az I. kerületi Corvin tér 8. emeletén. A rendezvény fővédnöke Kövér László házelnök volt, aki Földváryné Kiss Réka, a NEB elnökasszonya köszöntője után mondta el nyitóbeszédét.

A magyar és angol nyelvű konferencián szinkrontolmács dolgozott. A két délelőtti egy-egy órás, félórás kávészünettel megszakított panelbeszélgetés címei: Szembenézés a kommunizmus bűneivel: Lehetőségek és dilemmák, majd Küzdelem a lelkekért. Vallásüldözés a kommunista diktatúra évtizedeiben voltak. Fotóink Egressy Rita felvételei.

Az egyórás földszinti ebédet további három 50-50 perces panelbeszélgetés követte A közelmúlt feltárásának lehetőségei és korlátai. Források és kutatási feltételek, továbbá Történelem és emlékezet. Az oktatás és az ismeretterjesztés feladatai, illetve a félórás kávészünet után Szemben a társadalommal. Intézményesített erőszak a kommunista diktatúrában címekkel a 17 órai zárásig. Már érkezéskor a regisztrációnál mindannyian megkaptuk a NEB10 című 320 oldalas jubileumi képes kiadványt. Köszönjük szépen!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kúriai könyvbemutató | ZETApress

Szóljon hozzá!