ZETApress

hírportál

Fradi búcsú a BL-től

A Ferencváros 1:0-s I. félidő után 18.027 néző előtt 1:1-et játszott tegnap a 20 órai visszavágón az Üllői úton a dán Midtjyllanddal, amely így 3:1-es összesítéssel továbbjutott a BL-selejtező 3. fordulójából. Fotóink Egressy Rita felvételei.

A mieink a francia Ibrahim Cissé góljával a 17. percben megszerezték a vezetést, de a dán bajnok szünet után Oliver Sörensen találatával az 50. percben egyenlített. Innentől a Fradinak nem volt reális esélye arra, hogy megnyerje a párharcot és története során 8. próbálkozásra sem tudott nyerni a dánok ellen. Az izraeli játékvezető – a videobíró segítségével – a 90+6. (utolsó) percben kiállította ferencvárosi Raul Gustavót.

A zöld-fehérek a párharc veszteseként átkerülnek az Európa-liga selejtező 4. (utolsó) fordulójába, ahol a feröeri Klaksvík és a bosnyák Borac Banja Luka továbbjutójával küzdenek. Az odavágót – mint a hétfői sajtótájékoztatók után megírtuk – a szigetországiak 2:1-re megnyerték, a boszniai visszavágó holnap 21 órakor kezdődik. Ha ellenük is elbukunk, a Konferencia-liga főtáblájára kerülünk.

Paksnak Montenegróban sikerült!

A Konferencia-ligában érdekelt Paks 1:1-es I. félidő után 2:2-t ért el a Mornar vendégeként, így 5:2-es összesítéssel továbbjutott és egyetlen párharc megnyerésére van attól, hogy története során először főtáblára kerüljön európai kupasorozatban – láttuk a Duna Wold-ön.

A Tolna vármegyei kupagyőztes csapat 3:0-s előnnyel várta a 20:45-ös visszavágót, és mivel Windecker büntetőjével már a 14. percben előnybe került, nyugodtan focizhatott. Bár a hazaiak a 19. perben Lencsér öngóljával egyenlítettek és a 60. percben Zoric révén vezetést szereztek, esélyük sem volt a továbbjutására. A paksiak egyenlítő gólját a 86. percben Balogh szerezte.

Paksra a cseh Mlada Boleslav és az izraeli Hapoel Beer-Seva továbbjutója vár a következő, immár főtáblára kerülésért zajló 4. (utolsó) selejtezőkörben, a vesztes pedig kiesik. A csehországi odavágón 1:1-t játszottak, a visszavágót holnap 19 órakor kezdik Izraelben.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megvannak az ellenfelek | ZETApress
  2. Fradi-siker az örök-rangadón | ZETApress

Szóljon hozzá!