ZETApress

hírportál

Előrehozott választás

SportágválasztásMájus 25-én, vasárnap az Európai parlamenti választások kötik le majd a felnőttek figyelmét, de május 23-24-én, péntek-szombaton a gyerekek is élhetnek választási jogukkal ? derült ki a tegnap déli sajtótájékoztatón az Országbíró utcai Prémium Apartmanházban. A XIV. Budapesti Nagy Sportágválasztón ismét közel száz sportágat ismerhetnek meg interaktív módon a gyerekek.

Nem csak a kicsik, de akár a tinik, a tinédzserek, a felnőttek és nyugdíjasok is jöhetnek, hiszen a rendezvény korhatár nélkül mindenki számára kínálja a mozgás-gazdag életmódba való bekapcsolódást, s a széles sportági paletta díjmentes kipróbálásának lehetőségét. A Nagy Sportágválasztó 2013-ban is az ország legnagyobb sporttoborzó eseménye volt! Reméljük 2014-ben is találkozunk! Az esemény két fővédnöke: Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Simicskó István, az EMMI sportért és ifjúságért felelős államtitkára.

A Budapesti Nagy Sportágválasztó ? A Sport Napjai elnevezésű rendezvényen edzők, szakemberek segítségével és közreműködésével, a gyakorlatban kipróbálhatóan közel 100 sportág jelenik meg. A látogatók találkozhatnak híres élsportolókkal, olimpikonokkal is. A helyszín a kőbányai Merkapt Sportközpont Budapest X. Maglódi út 12/A. Megközelítése tömegközlekedéssel: a 28-as villamos (Blaha Lujza tér ? Kozma utcai köztemető) és a 37-es villamos (Blaha Lujza tér ? Izraelita temető) Kocka utcai megállónál történő leszállással lehetséges. A Kocka utcai megálló azért ajánlott, mert ott széles a leszállóhely, biztonságosan lehet leszállni a gyerekekkel. A Kada utcai megálló járdaszigete (az Éles sarok felőli irányból) nagyon keskeny, 10 fő fölött balesetveszélyes! A helyszín megközelítése a 95-ös busszal (Puskás Ferenc Stadion / Ifjúság útja ? Pestszentlőrinc, Gyömrői út) a Kada utcai megállónál történő leszállással is lehetséges.

HangszerválasztásKísérőrendezvényként a IV. Budapesti Nagy Hangszerválasztó ? A Hangszerek Napjai pénteken és szombaton várja a látogatókat. A májusi hétvégén ugyanis nemcsak a sport, hanem zenei kultúra, hangszeres nevelés is fókuszba kerül. Az eseményen a gyerekek a hangszerek széles választékával találkozhatnak, a Nagy Sportágválasztóhoz hasonlóan, pedig alkalmuk nyílik azok kipróbálására, zenetanárok és szakemberek instruálása mellett. A péntek kifejezetten az előzetesen bejelentkezett oktatási intézményekből érkezők számára fenntartott nap! A szervezők gondolnak a folytatásra is: a XV. Budapesti Nagy Sportágválasztó időpontja szeptember 19-20-a, péntek-szombat Kőbányán, a Merkapt Sportközpontban.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gyermekek választása | ZETApress

Szóljon hozzá!