ZETApress

hírportál

Nevet változtatott a Munkáspárt

Befejeződött a Munkáspárt 25. Rendkívüli Kongresszusa. Átadták a Munkáspárt Vörös Lobogója posthumus kitüntetést Bódi László Cipő édesanyjának ? tudatta a Munkáspárt Sajtóiroda. Thürmer Gyula pártelnök kijelentette, hogy a magyarországi válságot megoldani csak úgy lehet, ha a tőke hatalmát korlátozzák.

A Munkáspárt partner minden olyan intézkedéshez, ami elvesz a tőkésektől és segíti a dolgozókat, de nem partner semmihez, ami becsapja, kijátssza, megrövidíti a dolgozókat. A kongresszus elítélte az Európai Unió Magyarország elleni támadásait. Lehet vitatkozni a magyar alkotmányról idehaza, de elfogadhatatlan, hogy az EU lépten-nyomon beleszóljon Magyarország életébe!

Ma már a napnál világosabban látható, hogy az EU így nekünk nem jó. Itt az ideje, hogy társadalmi vita induljon Magyarország EU-tagságáról! ? hangoztatták a kongresszuson. Mivel a Kommunista nevet a továbbiakban tilos lesz használniuk, a kongresszus ? tekintettel az új törvényi szabályozásra ? döntött a párt nevének módosításáról. A párt ezentúl Magyar Munkáspárt néven fog szerepelni.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Új néven a Munkáspárt | ZETApress

Szóljon hozzá!