ZETApress

hírportál

Árvízmentesre halasztás

Az árvíz miatt az Autómentes Hétvége hétfőn jelzett programjait október 5-6-án tartja meg a BKK. A tervezettnél két héttel később, október 5-én és 6-án rendezi meg az Autómentes Hétvégét a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ. Fotónk BKK/Nyírő Simon felvétele.

Az Európai Mobilitási Héthez szorosan kapcsolódó változatos – elsősorban Duna parti – programok elhalasztását az elmúlt évtized legnagyobb árvize, valamint az árvízi védekezéssel járó embert próbáló feladatok indokolják – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK és együttműködő partnerei – kapcsolódva a környezettudatosságot és a fenntartható városi közlekedést erősítő Európai Mobilitási Héthez – rengeteg szabadtéri programmal készültek az Autómentes Hétvégére. A szervezők jobbnak látták azonban a mostani, szeptember 21-22-i hétvégére tervezett eseményt az árvízhelyzet és az árvízi védekezés igen összetett teendői miatt elhalasztani. Ezért a kétnapos rendezvény új időpontja: október 5-6-a szombat és vasárnap. A Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzat a két hét múlva rendezendő eseményen igyekszik megvalósítani az eredeti programot:

kerékpáros-oktatással és tanpályákkal;
mobilitási témájú városi sétákkal;
családi és gyermekprogramokkal;
járműbemutatóval és -kiállítással népszerűsíti majd a környezetkímélő, fenntartható közlekedési eszközöket.

Az Európai Mobilitási Hét fővárosi programjai közül időpont-változtatás nélkül megtartják szeptember 19-én csütörtökön 17:30-kor a Puskin moziban az ingyenes Miért bringázik Hollandia? című film vetítését és az előadást. A szervezők egyúttal mindenkit arra kérnek, hogy az árvíz okozta torlódások elkerülésére vegyék igénybe a közösségi és a kerékpáros közlekedést.

Folyamatos az árvízi védekezés és a tájékoztatás

A BKK, valamint a közlekedési cégek munkatársai folyamatosan azon dolgoznak, hogy az óráról órára változó kedvezőtlen körülmények dacára is zökkenőmentes legyen a fővárosi közösségi közlekedés. A szakemberek a forgalomszervezés mellett folyamatos figyelmet fordítanak az árhullám elleni védekezésre, valamint az utasok gyors és pontos tájékoztatására is. Az árvíz miatti lezárások, valamint a közösségi közlekedést érintő változások aktuális helyzete nyomon követhető a bkk.hu/arviz oldalon.

Szóljon hozzá!