ZETApress

hírportál

Túró Rudi az északi sarkon

Mint a Mobilitási Hét kapcsán tegnap jeleztük, bringás reggelit adott ma a Budapesti Közlekedési Központ. A BKK idén is csatlakozott a Magyar Kerékpárosklub kezdeményezéséhez: reggelivel várták a biciklivel érkezőket 07-től 09 óráig az Erzsébet téri MOL Bubi gyűjtőállomás mellett – tudatták sajtósaik. Fotónk BKK/Nyírő Simon felvétele.

A Budapesti Közlekedési Központ a Magyar Kerékpárosklub Bringás reggeli akciójához csatlakozva Túró Rudi várta ma péksütivel, almával, üdítővel a kerékpárral munkába vagy suliba indulókat 07 és 09 óra között a budapesti Erzsébet tér északi sarkán, a József Attila utca és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán található MOL Bubi gyűjtőállomásnál. A reggeli mellett a BKK legfrissebb kerékpáros térképét is megkapták az érdeklődők.

Aki inkább az online megoldásokat szereti, annak érdemes a BudapestGO appot használnia, amely MOL Bubival és akár saját kerékpárral is tervez kerékpárosbarát útvonalakat. Sőt, az alkalmazás azt is megmutatja, hogy az adott útvonalon van-e olyan közösségi közlekedési járat, amelyen bringa is szállítható. Útvonaltervezéskor a Beállítások menü-pontban lehet kiválasztani a bringás tervezéshez kapcsolódó extrákat.

A Bringás reggeliken országszerte tízezer biciklizőt szólítanak meg személyesen száznál több helyszínen, ahol beszélgethetnek a kerékpározási szokásaikról, arról, mitől lehet biztonságosabb, gyerek- és biciklibarátibb a lakóhelyük. A kezdeményezés célja, hogy megvendégelje azt az egyre nagyobb közösséget, akik ezt az egyszerű, olcsó és gyors közlekedési eszközt választják munkába, iskolába, vagy egyetemre menet.

A BKK számára kiemelten fontos a környezetkímélő – köztük a kerékpáros – közlekedés fejlesztése, melynek célja, hogy a város lakói tiszta és fenntartható környezetben élhessenek. A Budapesti Közlekedési Központ többek között ezért fejleszti a fővárosi kerékpáros úthálózatot, ezért bővíti a MOL Bubi közbringarendszert és ezért támogatja örömmel a Magyar Kerékpárosklub ezen kezdeményezését is.

Szóljon hozzá!