ZETApress

hírportál

Jól odavágtak nekünk!

A kupagyőztes Paks 2:0-s I. félidő után 4:0-ra kikapott otthon a román Corvinul Hunedoarától tegnap este az Európa-liga selejtező 1. fordulójának odavágóján. A hazaiak előző napi sajtótájékoztatója idekattintva olvasható.

Florin Maxim, a Corvinul Hunedoara vezetőedzője a szerda esti sajtótájékoztatón elmondta, nagy elvárásaik vannak a mérkőzéssel kapcsolatban, mivel sokat készültek a Paksra, amelyet kitartó, odaadó, szívós csapatként jellemzett. Külön kiemelte, hogy a kupadöntőben sokáig emberhátrányban játszott a Ferencváros ellen. – A Corvinulhoz az utóbbi egy hónapban 11 új játékos érkezett és csak egy távozott – mondta a mester. – Tudjuk, hogy csak magyar játékosok vannak a Paksban, ami azt jelenti, hogy összeforrott csapattal nézünk szembe, de nekünk is megvannak a magunk jó tulajdonságai – fogalmazott ekkor Alexandru Neasca csapatkapitány.

A román másodosztályban szereplő, szintén kupagyőztes vajdahunyadi rivális korán vezetést szerzett csütörtök este Sergiu Bus révén, majd közvetlenül a szünet előtt Marius Lupu talált a paksi kapuba. A hajrára Szabó Bálint kiállítása miatt az európai kupaporondon 13 év után másodjára szereplő Paks emberhátrányba is került, ezt pedig kihasználta a Corvinul, amely a mesterhármast elérő Lupu újabb két találatával jószerivel eldöntötte a párharcot.

A Paks négy gólos hátrányba került román ellenfelével szemben. A visszavágót jövő csütörtökön 20 órától Nagyszebenben rendezik, a továbbjutóra pedig a horvát HNK Rijeka vár a következő körben, míg a párharc vesztese a Konferencia-ligába átkerülve a ciprusi AEK Larnacával méri össze a tudását.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Paks: az El-ből a Kl-be | ZETApress

Szóljon hozzá!