ZETApress

hírportál

Sorsoltak a foci El-ben

Paks a Hunyad megyei Corvinul Hunedoara csapatával mérkőzik a labdarúgó Európa-liga 1. fordulójában. A mai nyoni sorsoláson 12 csapat volt érdekelt, így hat párt alakítottak ki. Az NB I-ben 2. helyezett MOL MK-győztes együttest öt másikkal együtt kiemelték. A párharcokat július 11-én és 18-án rendezik, Bognár György fiai itthon kezdenek.

Nyilván nem véletlenül nyer valaki Román Kupát, pláne másodosztályú csapatként, de azt hiszem, minden nagyképűség nélkül mondhatom, hogy ezen a párharcon tovább kell lépnünk! – mondta az M1 aktuális csatornának Haraszti Zsolt. A 32 éves középpályás kemény, fizikális meccsre számít, de meglátása szerint nem kell nagy újdonságot elővenniük, csak azt kell játszaniuk, amit eddig. – Nem állunk meg, futunk az utolsó percig, minden ellenfélnek nekimegyünk, az pedig majd kiderül, hogy előny-e, hogy hazai pályán kezdünk – tekintett előre a tolnaiak játékosa, aki bízik abban, hogy megfelelő előnnyel tudnak majd elutazni a hunyadi visszavágóra.

A selejtező négy fordulón át tart, ezen az úton 12 csapat jut a 36-os főtáblára. A Bajnokok Ligája selejtezőjéből 11 alakulat érkezik majd, 13 hely pedig a bajnokságok erősorrendje, valamint a bajnoki helyezések alapján már elkelt.

Az El 1. selejtezőkörének párosítása:
Paksi FC (magyar) – FC Corvinul Hunedoara (román)
Botev Plovdiv (bolgár) – NK Maribor (szlovén)
IF Elfsborg (svéd) – Pafosz FC (ciprusi)
FC Sheriff Tiraspol (moldovai) – PFC Zire (azeri)
KF Llapi 1932 (koszovói) – Wisla Krakow (lengyel)
MFK Ruzomberok (szlovák) – FC Tobol (kazah)

Az El új lebonyolításában 36 csapat érdekelt és mindegyik nyolc mérkőzést játszik, ezt követi majd a kieséses szakasz. Az előzmények idekattintva olvashatók. A döntőt 2025. május 21-én szerdán a baszkföldi Bilbaoban rendezik.

3 hozzászólás

  1. Köszönjük és hajrá paksi zöldfehérek! Mindent bele, fiúk!!!