ZETApress

hírportál

Nyerjünk Pireuszban!

Vezetőedzőnk, Dejan Stankovic az esti pályabejárás előtt hangsúlyozta: minden nehezítő körülmény ellenére a Fradi 100%-ban készen áll az Olimpiakosz elleni odavágóra a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában – derült ki a híradásokból.

Nehéz felkészülni, amikor új tréner ül le a rivális kispadjára, de José Luis Mendilibar csak papíron az. Nagyon tapasztalt szakember, aki 1994-től, azaz 30 éve van a szakmában – mondta a 45 éves mester a tegnap esti pireuszi sajtótájékoztatón a spanyol trénerről, aki tavaly márciusban vette át a Sevilla irányítását és megnyerte vele az Európa-ligát. Az Olimpiakosz élére vasárnap kinevezett kolléga stílusát vezetőedzőnk úgy jellemezte, hogy csapatai direkt futballt játszanak, ráadásul rendezettek labdával és labda nélkül is.

Szerb trénerünk arra is felhívta a figyelmet, hogy az ellenfélnél jószerivel a teljes keret kicserélődött, ugyanis az elmúlt nyolc hónapban a pireuszi gárdához 20-22 új játékos érkezett, akik gyorsak és technikásak. Ennek ellenére hangsúlyozta, csapatunk 100%-ban készen áll!

Nagy kihívás lesz ez nekem edzőként, de tudjuk, mit kell tennünk: nemcsak 25 játékos, de 25 férfi van a csapatban, akik készen állnak a harcra! – fogalmazott a játékosként BL-győztes Stankovic, de nem kívánt azzal a statisztikával foglalkozni, hogy José Luis még sosem kapott ki debütálásai során. Dejan szerint a statisztika csak puszta számokból áll, amelyek a történelmet mutatják, ám az új meccsek lehetőséget teremtenek új számokat írni a lapokra.

Cristian Ramírez hangsúlyozta, hogy örülnek a lehetőségnek, jó meccsre számít, amely mindkét csapatnak nagyon fontos. – Egy új edző mindig új lendületet és motivációt ad, ilyenkor nehezebb készülni a taktikára, de nagyon keményen dolgoztunk, nem 100%-ot kell beleadnunk, hanem annál is többet kell nyújtani! – fogalmazott a Fradi 29 éves ecuadori védője, aki két és fél éve már szerepelt Pireuszban az orosz Krasznodarral. Akkor kikapott a csapatával, de erre motivációként tekint, mert a futball mindig lehetőséget kínál a revansra. Kiemelte még, hogy a várható telt ház nemcsak a hazai görög, hanem a vendég magyar csapat játékosait is feldobja majd.

A több mint 32 ezer néző befogadására alkalmas Karaiszkákisz Stadionban ma közép-európai idő szerint 18:45-kor kezdődő odavágót élőben közvetíti az M4 Sport és a Kossuth Rádió, míg a visszavágót egy héttel később 21 órakor kezdik az Üllői úton.

Öt meccs – öt gól az NB II-ben

A Merkantil Bank Liga december 10-ei 18. forduló tegnap lejátszott öt meccsén hármon nem született gól. Eredmények: Soroksár-Ajka 1:3 (0:1), Győri ETO-Gyirmót 0:0, Budafok-Vasas 0:0, Haladás-BVSC 1:0 (0:0), Tiszakécske-Kozármisleny 0:0. A tabellán 1. Nyíregyháza 47, 2. Győri ETO 42, 3. Vasas 37, 4. Szeged 34, 5. Kozármisleny 33, 6. Gyirmót 30, 7. Kazincbarcika 29, 8-9. Honvéd, Pécs 26-26, 10-12. Soroksár, Csákvár, Haladás 24-24, 13. Budafok 23, 14-15. Ajka, BVSC-Zugló 20-20, 16-17. Siófok, Tiszakécske 17-17, 18. Mosonmagyaróvár 10 pont. Folytatás a vasárnap-hétfői 21. fordulóban.

Szóljon hozzá!