ZETApress

hírportál

Ivánka-lányok világsikere

Óriási magyar siker született: fiatal innovátoraink ezüstérmet nyertek a Robotika Világversenyen. Az úszó laboratórium és a mobil kuka 2. helyezést ért el Dániában – tudatta Garay Tóth János sajtófőnök.

Az Odenseben megrendezett a WRO (World Robot Olympiad) Friendship Invitational Tournamentre 39 országból több mint 1200 versenyző érkezett. A szeptember 21-től 24-ig tartó versenyen, a Future Innovators Elementary (A jövő innovátorai) kategóriában a magyar RoboBinLab csapat 163 ponttal megszerezte a kiemelkedő 2. helyet alig fél pont különbséggel lemaradva az aranyérmes hongkongi csapattól.

Az ezüstérmes magyar csapat tagjai: a 7 éves Ivánka Lizanna és a 12 éves Ivánka Laura egy olyan mesterséges intelligenciát is használó robotikai projekttel nyertek, melynek témája rendkívül aktuális környezetvédelmi problémákkal foglalkozik. Egy olyan úszó laboratórium robotot fejlesztettek mely képes a vízben levő szennyeződéseket detektálni. Ezen felül megépítettek egy működőképes mozgó kukát is. A világsikert jelentő innovációkkal egy éve foglalkoznak Majoros József felkészítő tanár irányításával a British International School Budapest és a budapesti Eötvös József Gimnázium robotikai műhelyeiben.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Magyar tinilányok Eb-sikere | ZETApress

Szóljon hozzá!