ZETApress

hírportál

Győztünk a nyitányon

WAR-Fradi 2:1, Fradi-Cukaricki 3:1 (2:1) Az FTC 0:1-ről fordítva verte belgrádi ellenfelét tegnap este 17.859 néző előtt az Üllői úton, pedig a WAR végig ellenünk dolgozott a Konferencia-liga F-selejtezőcsoport nyitófordulójában. Az előző napi játékos- és edzői nyilatkozatok idekattintva olvashatók.

A vendégek ugyan Djordje Ivanovic pontos lövésével a 26. percben vezetést szereztek, de a szinte végig fölényben futballozó zöld-fehérek még a 44. percben Varga Barnabás 11-esével és a 45+7. perben a ghánai Kwabwena Owusu gyönyörű lövésével a szünet előtt fordítottak. A végeredményt a 67. perben Varga helyett beálló szerb Aleksandar Pesic állította be a 79. percben. A spanyol Guillermo Cuadra 1+4 sárga lapot osztott ki: S. Mmaee (50.), illetve Docic (19.), Ivanovic (41.), Adetunji (45+2.) és Subotic (66.) kapott belőlük. A partvonalról végig energikusan irányító Dejan Stankovic vezetőedzőnk jól mutatkozott be az első hazai találkozóján.

S hogy mért haragszom a WAR-ra? – Mert a a 10. percben 0:0-nál Abu Fani szabadrúgásgólját Varga tétlen lese miatt érvénytelenítette, majd 0:1-nél a 41. percben Varga buktatásáért megítélt 11-es vonatta vissza, mert szerintük a csatárunk feldobta magát. Ha ez így lett volna, neki járna a sárga lap, amit viszont buktatója kapott. A 44. percben megítélt újabb büntetőt viszont már nem vonatta vissza – állítólag nem a tizenhatoson belül, hanem még kívül történt az eset -, így sikerült kiegyenlítenünk. Az I. félidő a sok videózás miatt 7 perccel meghosszabbodott, mely még jól is jött nekünk, hiszen a 45+7. percben szereztünk vezetést. Egyébként a II. félidőben is volt 4 perc ráadás.

Az F-csoport másik tegnap esti meccsén Genk-Fiorentina 2:2 (1:2). A tabellán 1. FTC 3, 2-3. Fiorentina, Genk 1-1, 4. Cukaricki 0 ponttal. Bajnokunk két hét múlva az idén döntős olasz Fiorentina vendége lesz a 2. körben. A négyes 1. helyezettje a nyolcad-döntőbe jut, a 2. pedig az Európa-liga egyik csoportharmadikjával találkozik tavasszal a 16 közé kerülésért.

Szóljon hozzá!