ZETApress

hírportál

Mutyiból Mátyás lett

Holnap kerül az újságárusokhoz a Ludas Mátyás – A boldog vármegye című 60 oldalas szatirikus havilap Lukács Tamás főszerkesztésével, Bodrogi Gyula ajánlásával. Művészeti vezető: Pápai Gábor – tudtuk meg a délutáni sajtóbemutatón a Bajza utcai Kocsis Kiadó udvarán. Fotóink Vigh Alex felvételei.

Az I. évfolyam 1. lapszám írói: Majláth Mikes László, Palánkai Mariann, Kalmár Tibor, Parti Nagy Lajos, Halász Géza, Varga Ferenc József, Walter Béla, Nagy Bandó András, Ürmös Zsolt, Trunkó Barnabás, Kukorelly Endre, Várfalvy Emőke, Pelle János, Fecske László, Papp Riki, míg a rajzok zömét a MÚOSZ Karikaturista szakosztály tagjai készítették.

A március 31-ei sajtótájékoztatón még a Ludas Mutyi címről, 64 oldalas lapról és az Aradi Tibor – Varga Ferenc József főszerkesztő párosról hallottunk, de ez mára alaposan megváltozott: Aradi nemcsak nem írt a nyitószámba, de délután már el se jött a bemutatóra.

A színes magazin nemcsak képes, de hangos és mozgalmas is. Négy QR-kódot tartalmaz. Leolvasásukkal két írást meghallgathatunk NBA és VFJ szerzők előadásában, két rajzot pedig mozgásba is hozhatunk. A jövőről megtudtuk, hogy olvasói leveleket – bennük humoros írásokat – várnak és interaktívvá kívánják tenni a lapot. Egy Bódi Kati-rajzot is közölnek a 38. oldalon, melyhez a 2. lapszámba július 05-ig humoros képaláírást várnak. A győztes nyereménye egy dedikált rajz lesz a karikatúra szerzőjétől.

Szóljon hozzá!